Kolumn

Välkomna till VÅGA PRATA!

Lina Tsutsumi

Hej och välkomna till VÅGA PRATA.nu!
Vi har startat VÅGA PRATA psykisk ohälsa på sociala medier, för att visa en annan bild av oss unga än den perfekta och tillrättalagda, som vi ofta möter i sociala medier. I våra medier får du vara precis den du är och vårt uppdrag är att sprida ungas berättelser om psykisk ohälsa.

Vi alla här i teamet på VÅGA PRATA har någon slags erfarenhet av psykisk ohälsa – drabbad som anhörig. Därför hoppas vi att just du kanske ska känna igen dig och känna en slags gemenskap i det vi pratar om på våra olika sociala medier.
Som drabbad eller anhörig behöver du det som mest – förståelse, gemenskap och någon vi kan relatera till. För vi frågar ofta oss själva när vi känner oss som mest ensamma, om det finns någon annan där ute som är som jag?
När vi blir drabbad av psykisk ohälsa eller blir anhörig till någon som mår dåligt, slängs vi in i något vi inte har någon kunskap om. Det blir svårt bland alla regler och pekpinnar att hitta det som passar en själv och förstå hur just du fungerar.
Därför delar vi med oss av våra egna berättelser och upplevelser och hoppas på att du kanske känner dig inspirerad, får tips och vågar prata.

Här kommer du att få ta del av intervjuer, reportage och annat smått och gott i text. Vi har även en podcast som kommer ut snart och youbtube som du inte får missa! Klicka på våra namn för att läsa mer om oss!
Jag som håller i texterna heter Lina
Isabelle ansvarar för rörlig bild och film
Natalie gör podden
Clara, Alice och Anton är våra Youtubers

Följ oss även på SoundCloud, Instagram, Facebook, Twitter och Youtube och se hur unga har det idag – på riktigt.
I de första inläggen få du möta oss som jobbar med VÅGA PRATA och våra egna berättelser om psykisk ohälsa. Kommentera gärna!

Vill du dela din berättelse? Mejla oss på vagapratapsykiskohalsa@gmail.com
Sist men inte minst kan ni läsa mer om oss på redaktionen i våra intervjuer här nedan.
Vi hoppas att just du ska trivas här, kanske känna igen dig, bli berörd eller skratta med oss.

Välkommen!

Alice Lindvall – ”Man får bara jordgubbar om man springer tillräckligt fort”
Lina Tsutsumi – ”De jobbiga känslorna varar inte för evigt”
Isabelle Björklund – ”Alldeles runt hörnet skrev han på min handled”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *