Podden

Artisten Houman Sebghati berättar om hur han lämnade machokuturen och hittade styrkan i sin sårbarhet.


Malene som har EIPS – borderline, berättar om sin uppväxt.


Jonas försökte begå självmord, men valde livet och väljer det igen, dag efter dag. Hör vilka strategier som hjälper honom idag.


Hör Mathias 20, berätta om skolgången med ADHD, prestationsångest, utanförskapet på Balettskolan och en pappa med bipolär diagnos. 


I detta poddavsnitt berättar Andrea (t h) om när hon blev utfryst av klasskamraterna på högstadiet. Hör vad hon skulle vilja säga till dem idag och hennes råd till andra i hennes situation.


Hör Fanny berätta för Nathalie om uppväxten med adhd och hur hon hanterar den idag.


Anton, Nathalie och Lina åkta till Visby för att delta i Almedalsveckan 2019. Här berättar de vad de upplevde. Uppmärksammades psykisk ohälsa i Almedalen? Hur klarade de av att bo ihop en vecka?


Louise fick plötsligt psykoser och när hon började prata med solen, hundar och bilar på stan, blev hon inlagd med tvång. Hör hennes kloka resonemang kring sin sjukdom.


Jamine, 21, lever med BDD – Body Dysmorphic Disorder: “Ibland känner jag mig så äcklig och motbjudande att jag inte kan gå ut” Här berättar hon för Susan Myrdal, redaktionschef på produktionsbolaget Munck om sina strategier för att klara vardagen.


Alice Lindvall 19 år blev utbränd redan som 17-åring, då hon tog extrakurser i skolan, elitsatsade i två idrotter parallellt samt hade tre extrajobb. Idag kan hon knappt läsa en sida text och måste sitta i ett avskilt rum, när hon väl klarar av att gå till skolan. Här berättar hon för Isabelle Björklund om sin kamp för att komma tillbaka till livet med sina jämnåriga kompisar.


PREMIÄR FÖR VÅR PODD!!
Hör Isabelle berätta om sin bipolaritet, intervjuad av Nathalie i podden VÅGA PRATA (psykisk ohälsa på sociala medier). Nytt avsnitt varje vecka!


Våra övriga kanaler

Soundcloudkan du lyssna på unga som berättar om sina liv i vår podd.
På Facebook kan du se vad som pågår i projektet och läsa nya berättelser.
Twitter lägger vi ut länkar till nya berättelser om unga med psykisk ohälsa, som vi publicerar här.
Instagram kan du följa vad som händer i projektet och läsa nya berättelser.
Youtube kan du följa unga som berättar om sina liv med psykisk ohälsa.

Du kan skriva och kommentera våra inlägg. Har du själv en berättelse du vill dela? Skriv till oss på info@vagaprata.nu


Youtube