Bloggen,  Erik B:s blogg

Träning

Hoppas ni haft en härlig start på dagen! 

Själv började jag min dag med rehab (gammal fotskada), en lätt löptur (minska stelheten från gårdagens tyngre pass) och lite mys i solen på utegymmet. 

Träning kan vara ett ämne som väcker känslor: Tränar jag för mycket? Tränar jag för lite? Gör jag rätt? Gör jag fel? För mig har det så länge jag minns dock varit en naturlig del av livet, lite sådär som att borsta tänderna. Jag fick under en föreläsning frågan om träning var något jag fått med mig hemifrån. Vet inte om jag var trött efter att varit intensivt närvarande i 90 min men svarade något i stil med: Nej det kom nog bara till mig

Det är emellertid inte sant, redan som liten sa mina föräldrar: Du ska spela ett instrument och gå på en idrott. Du får välja vilken du vill så länge det inte är hockey då det är för mycket utrustning. Kanske hatar du oss nu för det, men du kommer tacka oss i framtiden. Så här i efterhand kan jag inte annat än säga: Tack pappa och mamma! Även om jag inte rört en trumpet på säkert 15 år så är träning fortfarande en viktigt del i mitt liv och för att bibehålla min psykiska hälsa. 

För dig där träning kommer in senare i livet kan det nog tyvärr vara en liten högre tröskel. Hur börjar jag? Hur orkar jag fortsätta? Känner du att motivationen tryter kan det underlätta att tänka: Det är oftast svårast i början, precis som med alla rutiner tar det en liten tid innan de sätter sig och känns naturliga, så håll ut! 

Jag tror att det i längden kan vara svårt att enbart gå på vilja, hur blir det när du har en sämre period i ditt mående? Försök därför att hitta en motionsform som du även tycker är rolig (kanske är lättare sagt än gjort, men det skadar inte att testa några olika). 

Är du nyfiken på att höra mer av min kärleksförklaring till träningen samt tips & trix för att bibehålla/hitta motivationen spana gärna in mitt öppningstal till Mental Health Run 2020:

https://www.facebook.com/watch/?v=760818098032716 

Kram! /E 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *