Bloggen,  Rebeccas blogg

Sociala interaktioner

Sociala interaktioner har alltid varit svåra för mig. Jag tycker att jag tränat upp det ganska bra under mitt liv, men det är fortfarande något som inte kommer helt naturligt för mig.

Jag har ofta svårt att läsa mellan raderna och förstå vad andra människor egentligen menar. Min hjärna jobbar på högvarv i sociala situationer. Det är så mycket att tänka på. Jag har svårt att börja och avsluta konversationer, veta vad som är lämpligt att säga, hitta balansen mellan att inte dela med mig för mycket eller för lite. Det känns som att det finns en massa sociala ”regler” som alla kan förutom jag.

Ibland är det bara för mycket. Kan inte ens räkna alla gånger jag lämnat min korg med matvaror i butiken och gått därifrån för att tanken på att behöva kommunicera med personen i kassan var för jobbig. Eller alla gånger jag tagit mig hela vägen till skolan bara för att vända och åka hem då jag inte klarade att gå in genom dörrarna.

Jag har dock märkt att dom flesta människor är mer förstående än jag först trott. Dom märker att jag försöker och att jag har bra intentioner, och dom har överseende när jag har svårt att navigera våra interaktioner. Det har nog varit det svåraste att lära mig, att lita på att andra inte dömer mig så hårt som jag själv tror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *