Bloggen,  Erik B:s blogg

Musik, hitta glädje i livet!

När jag mådde som sämst så var det i princip ingenting som gav mig glädje i livet. När jag inte ens vill springa, ja då är det illa!

Dagarna jag spenderade på psyket tillbringade jag mest med att ligga och stirra i taket. En dag var det en i personalen som hade hört att jag tidigare hållit på med musik och såg till att jag fick låna en gitarr. Efter ett tag hade jag samlat tillräckligt med mod för att spela några låtar i allrummet. De andra patienterna sken upp -Det här är bättre än medicin! 

Innan jag själv blev inlagd hade jag varit rädd för psykiatrin, kanske hade min bild formas av klassikern Gökboet. Även om det kan var skrämmande att vara inlagd så är min upplevelse av en sluten avdelningen snarare tristess än rädsla. Att se energin som musiken skapade hos de andra fick mig där och då att åter känna: Jag har något att tillföra! Jag som inte hade ett syfte visst nu att jag ville dela min historia och musik. Förhoppningsvis kunde den ge glädje och inspirera andra till att må bättre. 

Sagt och gjort och några år senare, via Kultur i Vården, var jag tillbaka på samma avdelning. Denna gång inte som patient utan som artist, vilken härlig känsla det var att sluta den cirkeln! Jag har hört många säga saker som: Jag skulle inte vilja vara utan den erfarenheten, den har format mig. I ärlighetens namn hade jag gärna sluppit min tid av kraftig psykisk ohälsa. Men att nu kunna göra något vettigt av den såsom att visa andra: Det finns en väg tillbaka! Det gör att den tiden i alla fall känns något mer meningsfull. 

Musiken fortsätter att skänka mig glädje och en möjlighet att reda ut tankar och känslor. Förhoppningsvis hjälper även låtarna andra som befinner sig i en liknande situation.

Igår fick jag mixen av min nästa låt “Fler av samma sort” som är tänkt att släppas under våren. För er som redan nu är nyfikna på hur min musik låter återfinns den här: 

Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *