Alices blogg,  Bloggen

Idag var ingen bra dag

Hej!

Idag var ingen bra dag. Allt känns jobbigt och inget går min väg.

Jag vaknar trött. Går till skolan. Förstår ingenting. Är sedan för stressad för att äta lunch så jag sitter bara och pluggar istället, vilket leder till att jag blir mer stressad eftersom jag inte förstår. Att skippa lunchen gör inte mitt fokus bättre men vissa dagar är aptiten helt borta på grund av mina mediciner.

Idag var den första kvällen utan aktiviteter med nollningsgruppen vilket kändes skönt och välbehövligt eftersom jag verkligen behövde vila. Jag och min pojkvän planerade att gå på bio och jag hade sett fram emot det hela dagen, men när det väl var dags var vi tvungna att ställa in. Jag orkade inte. Att vara trött är en så tråkig anledning till att behöva ställa in något, speciellt när jag verkligen hade sett fram emot det.

Det suger verkligen när man verkligen inte orkar göra något, inte ens de roliga sakerna. De roliga sakerna i mitt liv (som jag kallar färger) är väldigt viktiga för att jag ska må bra. Utan färgerna blir det väldigt lätt grått och tråkigt. Färgerna kan vara lite vad som helst men det är ofta aktiviteter/saker som gör mig glad i stunden och som bidrar till att jag får energi. Exempel på ”färger” för mig är att spela piano, spela tv-spel, umgås med min kanin (som ni ser på bilden), måla, baka m.m. Idag skulle bion vara min färgklick, men jag fick ge upp just den färgklicken och ersätta med något annat, i detta fall bestämde vi oss för att titta på film hemma istället.

Sen kom nästa jobbiga sak. När vi väl skulle titta på film så insåg vi att det hade varit strömavbrott vilket hade lett till att vårt internet låg nere. Jag tror vi spenderade 2 timmar på att försöka fixa problemet men insåg tillslut att det inte gick. Det kändes som att hela kvällen, som skulle bestå av mycket egentid och mysiga aktiviteter, var bortkastad.

”Film-problemet” löstes tillslut genom att jag tittade på en serie på min telefon istället. Kvällen kändes okej fram tills det att jag skulle sova. Då kom alla dagens jobbiga känslor tillbaka. Känslorna blev överväldigande och jag bröt ihop. Det var många tankar om hur jag inte var tillräcklig och varför jag inte kan fungera normalt. De flesta jobbiga tankarna ledde tillbaka till att jag var stressad över plugget. Ofta är dessa typer av breakdowns tecken på att jag är utmattad och då försöker jag verkligen att ta hand om mig själv och vara extra noga med att få mycket egentid, äta tillräckligt med mat (och lite godare mat även om det blir lite dyrare) och att inte sätta för mycket press på mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *