Alices blogg,  Bloggen

Första skoldagen

Hej! Idag var min första dag i skolan. Nervös? Extremt.

Jag antog att de första dagarna skulle vara lugna så att alla skulle ha möjlighet att komma in i de nya rutinerna och ha ork till novischperiodens aktiviteter på kvällarna. Jag hade fel.

Redan inför första skoldagen skulle man ha förberett sig vilket jag inte hade hunnit göra eftersom novischperioden tog upp nästan hela helgen innan. Jag bestämde mig för att åka till campus så jag var där redan vid 8:00 även fast föreläsningen inte började förrän 10:15 så jag skulle hinna gå igenom lite av materialet och för att vara säker på att jag inte hade missuppfattat vilken tid vi började. Föreläsningen började och jag var supertaggad på att börja plugga något jag är intresserad av.

Trots att jag läser fysik så kommer hela min första termin endast bestå av matte vilket jag är väldigt nervös inför då matten kändes utmanande på gymnasiet. Jag tycker matte är svårt men trots det har jag en bra inställning till att börja med matte första terminen istället för fysik. Då är det överstökat och sedan är det bara roliga kurser nästa termin.

Efter föreläsningen hade jag total panik. Jag förstod INGENTING av det vi hade gått igenom. Efteråt satte jag mig ner för att försöka förstå genom att läsa lite mer själv och göra uppgifter, men det var omöjligt. Senare på dagen hade vi seminarium där vi skulle presentera uppgifter. Jag förstod fortfarande ingenting.

Utöver att studera ett helt nytt program, med helt nya kompisar och helt nytt sätt att lära mig, så valde jag av någon anledning att plugga på engelska. Hur tänkte jag? Jag har aldrig pluggat på engelska i mitt liv förutom på engelska lektionerna och genom vissa texter under kriminologin. Jag visste att det skulle bli utmanande men har jag tagit mig vatten över huvudet?

Direkt efter seminariet var det bara att sätta sig på cykeln och åka till kvällens nollningsaktivitet. Alla aktiviteterna är frivilliga men jag har ändå känt en press över att jag borde ta vara på möjligheterna att få kompisar och lära känna nya personer. Det blir en balansgång då jag väldigt lätt blir socialt utmattad och trött av alla intryck men inte vill missa något roligt. Jag bestämde mig för att gå på aktiviteten som var en typ av poängjakt. Att det dessutom var min första skoldag gjorde att jag på kvällen var helt slut både fysiskt och psykiskt och allt jag ville var att sova. När det är så mycket som händer så är egentid väldigt viktigt för mig (t.ex. att kolla på serier, måla, baka eller spela spel) om jag inte hinner få den tiden för mig själv blir det ännu svårare att ladda batterierna inför kommande dagar. Jag fick väga om egentiden eller sömnen var viktigast och idag valde jag sömnen. Förhoppningsvis får jag snart tid för egentid också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *