Alices blogg,  Bloggen

Ny dag, nya tag

Efter gårdagens känslor så var jag väldigt otaggad på en ny dag. Det kändes inte lockande att cykla till skolan i uppförsbacke, sitta på föreläsningarna och inte förstå någonting, sitta och plugga och fortfarande inte förstå någonting och sedan gå på nollningsaktivitet när jag inte har någon energi kvar. Men jag gjorde det ändå. Jag skulle ta mig igenom denna dagen också även fast det var jobbigt och svårt.

Dagarna den första veckan ser väldigt lika ut eftersom vi bara har börjat med en av två kurser. Nästa vecka börjar den andra kursen och jag är ganska stressad över det eftersom det då ”börjar på allvar”. Om jag redan denna veckan har varit superstressad och inte känt att jag hunnit med allt, hur ska jag då hinna med ytterligare en kurs? Förhoppningsvis löser det sig.

Det som är bra med att den andra kursen snart startar är jag kommer börja följa höstens schema. Rutiner är viktiga för mig och för att jag ska kunna/orka göra allt jag ska. Under lov blir det svårt för mig att upprätthålla en rutin eftersom det inte finns något att förhålla sig till. Om man har fasta tider att passa varje dag så blir det mycket lättare att bygga rutiner. Mitt mål är att försöka bygga upp en rutin som känns rimlig där jag får in tillräckligt med pluggtid, men ändå har tid över för återhämtning och egentid.

Under dagen pluggade jag på (förstår fortfarande ingenting av det vi läser) och efter skolan var det dags för sittning. Eftersom Corona fortfarande härjar så hölls sittningen i en park. Det är inte alls samma sak att sitta ute med en baguette i handen som det är att sitta i en lokal runt ett långbord, men man tar vad man får! Vi satt och sjöng låtar ur vår sångbok, åt baguette och drack det man hade med sig. Eftersom jag pluggar fysik så handlade de flesta snapsvisorna om matte och fysik. Det är väldigt kul att hänga med många andra nördar har samma intresse som jag!

Något som jag tycker är väldigt kul med att plugga på universitet är att det finns många traditioner. En tradition är att man skriver i varandras sångböcker under sittningen. Vissa ritar, andra skriver fina meddelanden och vissa skriver fula ord. Det är mysigt att skicka runt sångböcker och sedan när man kommer hem sitta och bläddra bland sidorna och hitta små roliga saker här och var. En lite konstigare tradition som jag har fått lära mig är att om man glömmer ta med sig en penna till sittningar så får andra ta en tugga av din bok. Och ja, folk biter verkligen av bitar av din sångbok.

Trots att jag var otaggad på denna dagen så slutade den väldigt härligt och jag är stolt över att jag orkade gå till både skolan och sittningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *