Bloggen,  Gabriels blogg

Levande död

Del 4

De värsta åren med psykisk ohälsa var när jag var 16 – 24 år gammal. Bokstavligen så kände jag mig levande död i min kropp. Varken empati eller känslor fanns i min kropp, det var bara hat mot omvärlden just på grund av att ingen förstod mig eller frågade hur jag mådde. 

Mina dagar bestod av sorg, jag var ständigt ledsen och kände mig likgiltig inför allt. Med andra ord levde jag i mörkret konstant, jag kunde inte finna ljuset för att må bättre. Tankar som snurrade var ”Är det fel på mig för att jag har hamnat här? Är jag inte normal som alla andra just på grund av min depression, panikångestattacker, suicidbenägenhet samt prestationsångest?” 

Min vardag kunde bestå av att jag vaknade på morgonen, det första som hände med mig var att jag vaknade ledsen, sorgsna tankar om döden och att jag ville lämna smärtan som jag hade i kroppen. Varje gång jag gick till kuratorer/psykologer så kände jag att hjälpen inte fanns där, det tog flera veckor/månader tills jag fick en bokad tid igen. Tabun kändes större på grund av att jag kommer ifrån en syrianfamilj, jag var rädd för att bli dömd, mina handlingar utåt var inte det jag ville. Utan det var mitt mående som skapade det, alkoholintaget för att självmedicinera mig och dämpa smärtan var inte rätt val att göra. Men när man mår så dåligt, då kan man göra allt för ett bra mående, jag sökte efter glädje, att kunna umgås och skratta. Men det kunde jag endast göra när jag hade alkohol i kroppen.

När man går igenom motgångar så kan det få dig att gå ut för att söka andra individers hjälp och stöttning. Vissa kommer att stötta dig och finnas vid din sida, andra kommer att vända sin rygg och lämna dig. Ta med dig det positiva, de individer som stöttat och hjälpt dig. Du kommer att kunna övervinna alla utmaningar och finna ljuset ut ur mörkret. 

“En ledare är en person som känner till vägen, går vägen och visar vägen.” (John C. Maxwell)

Träffar: 217

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *