Bloggen,  Gabriels blogg

Ett vunnet liv

Del 5

Mina motgångar gjorde mig till den jag är idag. 

Jag lärde mig att respektera varje människa, började inse att varje människa faktiskt kan bära på svårigheter i livet. Jag slutade med alkoholen, började ta tag i livet på rätt sätt genom mina motgångar, för jag visste att mina 8 år med psykisk ohälsa var mitt förflutna, nu skulle jag ta med mig mina lärdomar utav den resan. 

Lärdomarna var att jag började planera min dag för att må bättre, att jag skulle göra det som får mig att må bra utan att tänka på vad andra tycker eller känner. Jag började sluta tänka på vad andra tänker om mig, om mitt beteende som jag hade när jag hade psykisk ohälsa. För att vi människor faktiskt kan vara otrevliga mot varandra, med andra ord själviska utan att tänka på vår medmänniska som går igenom svårigheter i livet. 

Jag började fokusera mer på mig själv och min familj, ville ta igen den tiden jag inte kunde vara mig själv när jag led av psykisk ohälsa. Skapade en bättre relation till mina nära och kära, och det fick mig faktiskt att må bättre. För de vände aldrig ryggen och gick, som många andra gjorde när jag ropade på hjälp när jag behövde hjälp som mest. Jag tog min examen, började ett nytt jobb och under denna tid kände jag att mina tankar som jag hade om suicid etcetera. Försvann, jag fann glädjen, trots flera motgångar så lärde jag mig att hantera dem. Jag förträngde ut negativa tankar för att fylla på de med goda tankar. 

Jag vet att det är svårare än sagt, men till dig som läser detta så tror jag på dig. Jag vet att du är värdefull och klarar av det du går igenom. Du måste bara våga att prata ut, låt dig inte stängas ut på grund av dessa negativa tankar. Hjälp finns alltid, det finns människor som bryr sig om dig, du är värdefull. Glöm aldrig det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *