Bloggen,  Lindas blogg

Att sitta i förvaltningsrätten

Tänkte återkomma till hur det är att överklaga ett Lpt.

Egentligen är det inga konstigheter men eftersom man är ganska nere av att redan ha blivit hämtad med polis för att man mår skit så blir processen jobbig just då.

Först är det lite pappersarbete, man fyller i varför man vill överklaga, sedan skickas det till förvaltningsrätten som tar upp det i ett mål. Det blir som en liten rättegång, där det sitter en domare, biträden, läkaren som har satt Lpt och en sakkunnig läkare, jag och mitt biträde.

Jag behöver inte säga något om man inte vill eftersom man har ett biträde som sköter det. Man får frågan om det är något man vill tillägga, vill man det så gör man det.

Domen avkunnas inom två veckor säger dom, men man har rätt att få veta direkt. Jag vann! Den gången… Andra gången förlängdes mitt Lpt och efter det fick jag öpt.

Öpt sätter dom främst för att det blir lättare för läkaren att bara kunna lägga in mig om det skulle behövas, så då får man vissa kriterier som man måste hålla. Tex komma på läkarsamtal, ta medicin. Fri från både Lpt och öpt nu.

För övrigt så kan jag gå förvånansvärt bra idag efter gårdagens HIT pass. Tog mig till badet men fick med mig fel brassestol. Den som är sönder. Rätt som det är ligger man som en fällkniv i stolen och kommer inte loss. Vi får hoppas att jag klarar mig ifrån det.


Ha en skön dag alla! Ta hand om er!

Puss och kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *