Bloggen,  Miltons blogg

Att få slappna av även om det är en liten stund

Idag har varit en väldigt lång dag. Jag har suttit i skolan och jobbat med morgondagens seminarium hela dagen och på kvällen var det iväg till rep med orkestern jag spelar i. Det kan ofta kännas stressigt när en dag är fylld med massa aktiviteter men jag kan även tycka att det på ett sätt skapar en viss trygghet.

Många dagar kan det vara skönt att hålla sig upptagen med saker konstant för den stunden man pausar och stannar upp blir man ensam med sina tankar. Det finns inget skolarbete att fokusera på, inga kompisar att prata med, ingen boll att sparka utan bara du och dina tankar. Jag kan tycka att det kan vara lite skrämmande ibland men det känns som det är väldigt nyttigt. Att bara ta en stund på dagen och verkligen bara vara med sig själv och ställa frågan ”hur mår jag idag egentligen”?

Jag har börjat med meditation och även fast jag glömmer bort det vissa (de flesta om jag ska vara ärlig) dagar och det kanske bara blir fem minuter så känns det ändå som det ger mig någonting. En liten stund på dagen man bara kan slappna av utan några som helst intryck utifrån. Det känns verkligen som att man laddar om sina batterier då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *