Alices blogg,  Bloggen

Äntligen helg!

Första veckan var minst sagt utmattande och körig. Mycket nya intryck, fullt upp av aktiviteter och plugg. Helgen kom verkligen precis i tid!

Jag tog vara på morgonen och hann både göra goda pannkakor med glass och gå på en loppis som hölls en gata ner från min lägenhet. Jag njöt av det soliga vädret (så länge det varade) och hade en bra morgon helt enkelt.

Sedan träffade jag några av mina gamla klasskompisar från Stockholm som också pluggar här i Lund. Det är väldigt skönt att träffa några man verkligen känner och har känt länge. Det blir liksom en trygghet när man bor i en ny stad att också ha lite ”gammalt” kvar. Trots att jag har många kompisar som jag känner sen tidigare här i Lund så är det supersvårt att hitta tid för varandra, men det gav verkligen så mycket positiv energi när vi faktiskt lyckades matcha våra scheman och träffas!

Jag tyckte det var svårt att hålla kontakt med mina kompisar förra terminen och även förra hösten när jag pluggade på Komvux. Jag trodde det skulle vara lättare att hänga med kompisar när man inte har skola varje dag utan mer fria scheman, men jag har insett att det är tvärtom. Alla har så olika liv och att matcha sina scheman är nästintill omöjligt. När man går i gymnasiet/skola så träffar man sina kompisar varje dag och man hänger naturligt efter skolan eftersom de flesta har samma/liknande schema. Men när alla har olika liv så blir det svårare. Man är inte van vid att behöva ”kämpa” för att upprätthålla ett kompisförhållande eftersom det skedde automatiskt förut. Det gäller att båda parter tar sig tiden att höra av sig och ta initiativ för relationen. Jag försöker också att ha kontakt med de som pluggar i andra städer och länder men även det är svårt. Även då har vi olika scheman och att höras på telefon blir ofta svårt för när den ena ringer så är andra parten upptagen och vice versa. Jag har tur att jag har mina kompisar och att jag vet att de finns där för mig även om vi inte pratar under en lång tid. Det spelar liksom ingen roll om vi inte pratar på två månader eller ett år, för när vi väl pratar/träffas så är allt som vanligt. Sådana relationer är så värdefulla.

Kvällens nollningsaktivitet var ”walking party” vilken innebar att vi skulle promenera ett tag (ca en timma) till en plats, hänga där och sedan promenera tillbaka. Aktiviteten var mysig och vi hängde och lyssnade på musik ute på åkern som vi promenerade till. När jag kom hem var jag helt slut och däckade direkt trots att det fortfarande var ganska tidigt på kvällen.

Har ingen bra bild från idag så ni får en bild på mig och min kompis (som jag måste höra av mig till då han nu pluggar i annan stad och jag INTE får tappa kontakten med honom!!!). Bilden är från balen i 3an hihi <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *