Alices blogg,  Bloggen

Söndagsfix och sista inlägget

Idag är det söndag och jag är inte redo för måndag imorgon men jag känner ändå att det har varit en bra dag och jag har hunnit med mycket.

Jag brukar ha söndagar som en ”att-göra-dag”. Jag försöker att alltid städa lägenheten, gå och uträtta ärenden som jag behöver göra, planera inför nästa vecka osv. Det är liksom min produktiva dag. Jag försöker att inte plugga på helger om det inte verkligen behövs. Istället använder jag helgen (och framförallt söndagen) till annat fix som behövs göras som jag inte har ork/tid för under veckodagarna. Idag stod städning först på schemat. Jag har fått ett städningsschema av min arbetsterapeut som berättar vad jag ska göra (t.ex. dammsug, dammtorka, plocka undan disk etc.), i vilket rum det är (kök har en lista, badrum har en annan lista, sovrum en osv.), hur ofta jag ska göra det och hur ca lång tid det tar. Vid det här laget har jag fått in en rutin för hur jag ska städa, men det är lite svårt att komma igång med den efter sommarlovet.

Efter att jag hade städat så gick vi äntligen på bion, som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Det var segt när vi behövde skjuta fram det men det var värt det för nu var jag verkligen taggad och orkade se hela. Vi såg Tenet och den var väldigt bra men väldigt komplicerad och lite svår att förstå. Jag åt popcorn och drack slush! Väldigt mysigt och välförtjänt efter en lång vecka och det funkade väldigt bra som en belöning för att jag har kämpat så hårt första veckan. 

Efter bion var det dags att vara lite produktiv igen och det var dags för att tvätta. Jag slängde in tvätten och tog en powernap medan jag väntade på att maskinerna skulle vara klara. Efter all tvätt gjorde jag i ordning mat inför veckan. Det blev typ ett storkok med linsgryta för matlådor. Det är mitt go-to-recept eftersom det är lätt att göra och är hyfsat gott även 4e dagen i rad som man äter det.

Jag hann alltså med en hel del idag och är väldigt nöjd över det, men det är inte alltid det blir så produktivt som jag hoppas men det är helt okej det med. Jag tycker att det viktiga är att man försöker och om det någon söndag inte går att städa eller fixa saker så är det okej det med. Utöver att fixa saker så använder jag söndagen för återhämtning så jag får ny energi inför kommande vecka. Jag försöker att undvika att ta på mig för mycket sociala aktiviteter just på söndagar för att även kunna ladda de sociala batterierna.

Detta var alltså min sista bloggdag 🙁 Hoppas att ni har tyckt att det har varit kul att följa med mig min första vecka i skolan. Det har varit superkul att få blogga och berätta och själv få smälta allt som hänt genom att skriva om det. Jag har så mycket mer som jag skulle vilja berätta om men det får bli historier för en annan gång!

Kram på er alla <3 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *