Berättelser

“Sms-lån och lögner blev till en vardag.”

Josefin har en historia med spelberoende, depression, ångest och suicidförsök.

Jag heter Josefin och är precis fyllda 28 år. Jag har ett spelberoende, depression och självmordsförsök i bagaget.  Idag har jag varit spelfri i snart 3 år och har ”the time of my life”.

“Förlusterna blev mer än vinsterna. Sms-lån och lögner blev till en vardag.”

Det började efter jag tog studenten och jag fick nys om casino på nätet.
Det var snabba pengar in, snabba pengar ut.

Jag hade precis blivit sambo. Så jag brukade ligga vaken på nätterna, låsa in mig på toaletten, sitta ute på balkongen och spela. Just för att han inte skulle märka något. Förlusterna blev mer än vinsterna. Sms-lån och lögner blev till en vardag.

“Vissa dagar kunde jag stanna hemma från jobbet bara för att kunna spela.”

Det blev kapplöpning hem från jobbet för att hinna ta in posten innan sambon kom hem. Vissa dagar kunde jag stanna hemma från jobbet bara för att kunna spela. Jag slutade umgås med vänner, dels för att jag hellre satt hemma och spelade och dels för att jag 9/10 gånger inte hade pengar. 

Försökte samtidigt bilda familj
Mitt i allt detta så försökte jag och sambon att bilda familj. Vilket var svårare än vad vi trott. Det var mycket som hände samtidigt.

“Skam och skuld var det enda jag kunde känna.”

Tappade livslusten
Jag hade så mycket ångest. Jag gick in i en depression. Tillslut sprack spel-bubblan. Jag var så långt nere på botten. Livslusten fanns inte. Skam och skuld var det enda jag kunde känna. Jag ville inte leva mer. 

Jag behandlades inom slutenvården. Det blev en räddning. Likaså när jag tog hjälp av spelberoendegruppen. Att få träffa likasinnade. Att veta att man inte är ensam.

“… känner att jag är på rätt plats i livet. Tacksam för att jag lever.”

Idag har jag varit spelfri i snart 3 år, lever fortfarande med min livs kärlek och har en liten bebis på 9 månader. Pluggar till ”Social media manager” och känner att jag är på rätt plats i livet. Tacksam för att jag lever. 

Jag har nyligen startat ett instagram-konto ”Tunnalivlinan” där jag berättar om mitt beroende, min psykiska ohälsa och tar upp ämnen som rör det.

“Prata om hur du mår. Bär inte allt inom dig.”

Till andra i liknande situation så vill jag bara säga, ta hjälp. Prata om hur du mår. Bär inte allt inom dig. Det finns hjälp, ta den.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *