Bloggen,  Malenes blogg

Valptid och ångestkänslor

Varje dag är en ny chans och ett tomt ark. Så har jag valt att se på mitt liv för att inte fastna i negativa känslor, och ge mig själv nya chanser.

Det har varit en stressig tid, sen vi fick hem vår nya hundvalp. Hon har utmanat mig enormt och min ångest och utmattning har gått i taket. Det har varit svårt att få den återhämtning jag behöver, samt att det har bidragit till att min sociala ångest har ökat eftersom hon skällt i hundmöten och inne.

Detta har tvingat mig att gå igenom riktigt jobbiga känslor, för att inse att det var så här jag brukade må varje dag förut. Den här sortens ångest var vardagsmat. När jag kollade fakta kring situationen förstod jag såklart att valpperioden är övergående. Det lämnade mig med en stark känsla av tacksamhet för hur mitt liv och mående har förändrats. Jag väljer istället att vara tacksam för att jag tvingas möta mina rädslor för att lära mig hantera dem.

Det är viktigt att jag kollar fakta kring mina känslor, då de i ögonblicket är så starka att jag lätt tolkar dem som fakta. Detta leder till en handling och kan jag bryta tankespiralen innan den dragit igång för mycket, så kan jag återta kontrollen. Jag är i en period i mitt liv där jag tar tuffa beslut och utsätter mig för sådant som jag tycker är jobbigt. Jag bestämde mig för att sluta fly och vara rädd. I så många år har jag förträngt mina känslor, vilket lett till återkommande mardrömmar och sömnstörning. Men nu är det som att jag lyft på locket och pyser ut lite av allt det jobbiga åt gången, med målet att må bättre och bättre.

Jag är så oerhört tacksam att jag fått en så fin familj som stöttar mig i alla lägen. Kärleken till mina hundar har gjort mig hel och i tuffare perioder motiverar jag mig med att jag åtminstone klarar av att ta hand om dem och ge dem ett härligt hundliv.  Alla förtjänar kärlek och hundar ger verkligen den där ovillkorliga kärleken som vi alla önskar.

Bild från när vi badade i Gömmaren i helgen. Det för mig är den ultimata frihetskänslan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *