Bloggen,  Josefins blogg

18 September 1993

Denna dag föddes en liten flicka som fick namnet Anna Josefine Perlstam and that’s me! Under 7 dagar kommer ni få följa mig och mitt liv i text. Jag kommer berätta allt från mående till händelser. Jag kommer berätta hur det är att leva med psykisk ohälsa, depression men även adhd som jag precis fått en diagnos på.

LET’S DO THIS!

Jag växte upp med separerade föräldrar och bodde mestadels hos min mamma. Min pappa hade mig varannan helg från det att jag var ca 4 år fram tills jag fyllde 15 år. Min pappa bodde med en annan kvinna, som även hon hade ett barn. En pojke som var 3 år äldre än mig.

Jag var livrädd för min pappa, jag hade sådan märklig respekt för honom. Jag var ett barn och det betyder ibland kan man gör dumma saker eller rättare sagt fel saker. Men det är sånt man lär sig på vägen.

Jag har aldrig känt någon kärlek från min pappa, vilket jag mådde väldigt dåligt över när jag var liten. Han sa dumma saker till mig, han var hårdhänt, han tog aldrig mitt parti vid tjafs och mycket mycket mer.

Jag minns en specifik händelse som har följt mig hela livet, sen 8 års ålder. En händelse som jag idag blir väldigt arg över och känner så mycket hat.

Det var pappas helg, vi hade varit och handlat lördagsgodis. Jag satt inne på min “storebrors” rum och jag minns så väl att han tog en gräddkola från min godispåse. Kan ni tänka er, haha sikken jäkel va! Jag blev helt förstörd, för jag kunde inte förstå varför han gjorde det. Han hade ju sin egen godispåse!

Jag ville hem till mamma, jag minns hur arg pappa blev pga detta. Mamma kom och skulle hämta mig. När vi väl står där i hallen och ska gå… Hör jag hur pappa säger “jag har en ny familj nu och Josefine tillhör inte den”.

Idag har jag ingen kontakt med min pappa eller någon från den sidan av familjen. I maj detta året är det 5 år sedan som jag bröt med dem.

Det var här allting började, vägen till ett bättre mående!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *