Agnes blogg,  Bloggen

Det finns en glittrigare framtid här redan nu

God morgon fina du!

Jag tror faktiskt att det här får bli mitt sista avstamp här i bloggen. Som jag skrev i tidigare inlägg så är livet och jag lite all over the place just nu. Om två veckor flyttar vi och allt känns rätt messy. Jag märker att ångesten lever närmare ytan just nu och jag har lärt mig att det är ett tecken på att det är för mycket som är levande i mig på samma gång.

Är inte det komiskt på något vis, nu när Corona hjälper oss att inte vara av all over the place fysiskt så är vi det i oss själva istället…

Jag tänkte avsluta med en liten hyllning till mig själv och det fina med tillvaron. Det känns som att jag har lyft mycket tankar och problematik i de tidigare inläggen, så jag tänker det kan vägas upp det lite grann. Allt är inte bara vilset och utan grund. Det finns vackra bevis överallt på att livet vill mig väl och jag med det.

Ofta kan jag känna att livet är förunderligt och magisk. Det finns skönhet i allt om vi bara lyckas se det med rätt glasögon på. När jag ser mig om här hemma ser jag alla saker som snart ska få flytta ner i lådor och bli en del av att skapa ett nytt bo. Det väcker verkligen entusiasm, glädje och stolthet för jag vet vad alla saker verkligen står för. Alla glittriga prylar, kristaller, fina kavajer, lösögonfransar och högen med läppglans är för mig friheten själv.

När jag ser att mitt hem och det fysiska sakta förvandlas in i mer och mer färg och ljus vet jag att jag är friare än jag någonsin varit tidigare. All färg visar att jag blir friare i mig själv och i min plats här på jorden. Det visar att jag tar för mig mer och vågar leva mer och mer utanför min gamla förlegade box. Ju mer jag tar för mig och vågar leva ut, desto friare är jag. Ju mer jag provar mig fram i tillvaron, ju mer är livet mitt. More is more. I takt med att jag kommer i kontakt med att jag kan skapa det liv jag vill ha lägger jag det som kallas psykisk ohälsa bakom mig.

Det är därför med glädje jag inser att koftan jag hade för några år sen nu har blivit till en stor rosa kimono med broderi på ryggen. Eller att min första fuskpäls har förökat sig och blivit en hel garderob. Ringen jag fick av min partner med en liten rosa vagina på betyder för mig att jag lever med någon som vill framhäva och stötta mig i det som jag älskar och behöver för att komma ut och bli levande igen.

För mig är det yttre så mycket mer än bara yta, jag ser det som en spegel och ett bevis på att jag vandrar hem till mitt hjärta igen. Enhörningen i sängen visar att mitt inre barn får mjukhet, discokulorna är symboler för att det går att göra det mest sterila hörn till en fest och min garderob får vara paletten för mitt egna uttryck varje dag. Även om jag själv inte känner mig på humör för att äta frukost i aftonklänning alla gånger har jag iallafall gett mig själv friheten att kunna göra det. Det är frihet. Det som kan kallas onödig och överflödigt är för mig en seger. Att se mitt hem och mitt yttre spegla det inre är magiskt. Livet går mot glitter, det är min omgivning en spegelbild av. 

Det fina är att jag även börjar lära mig att använda det yttre för att lyfta det inre och locka fram det som jag längtar efter och behöver just där då. Gult sprider glädje, grönt kommer med lugn, små dekorationer kommer med entusiasm och det finns ofta en kristall i fickan, osv…

Jag lär mig i baby steps att själv måla upp det liv som jag så länge längtat efter utan att själv vara medveten om det.

More is more. More is MORE. Desto mer jag tar för mig, desto friare är jag.

Ju mer jag vågar leva utanför boxen och prova mig fram i tillvaron, ju mer är livet mitt.

Med dom orden checkar jag ut här ifrån.

Jag klappar mig själv på axeln för det som varit och min närvaro här.

Tackar för att jag har fått dela med mig av mina tankar och funderingar om det stora i livet.

Jag önskar er allt glitter som finns och en mjuk framtid med er själva.

All kärlek från mig. Tillsammans är vi oslagbara! <3

LOVE

/Agnes

En kommentar

  • Caroline

    Fint, härligt o inspirerande inlägg! =) Känner igen mig väldigt mkt med kontakten med psykiatrin. skriver just nu på en egen bok-projekt med mina erfarenheter och det är 100% så jag också känt mig, som mellan två världar… du är antingen frisk, eller sjuk och jag har aldrig passat in i det enda av dom som panikångestare. Jobbat i psykiatrin, gått i psykiatrin. Viktigt o tyckte om att läsa att jag inte är ensam med mina tankar ring psyikatrin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *