Berättelser

”Mina epilepsi-anfall förstörde mycket för mig i skolan..”

Hej mitt namn är Emma! Jag är 17 snart 18 år gammal.

Jag har autism en vänstersidig cp-skada och epilepsi, Jag jobbar just nu på ett hunddagis i trollhättan och tycker att det är väldigt rogivande om dagarna.

Jag var runt 11 år när jag började må dåligt, för att mina föräldrar skildes. Jag flyttade med min mamma till trollhättan för att jag var mobbad i skolan. Mina epilepsi-anfall förstörde mycket för mig i skolan och hemma och till slut började mamma kämpa för att jag skulle få personlig assistans vilket totalt nonchalerades av kommunen och jag tvingades flytta till ett LSS boende mot min och min mammas vilja. Det var då jag började må ännu sämre och fick min depression som blev en diagnos på papper. Efter det flyttade jag runt till olika boenden.

”..jag försökte ta livet av mig varje dag och skadade mig varje dag..”

Redan på första boendet utvecklades ett självskadebeteende hos mig. Nu i början av 2021 fick jag flytta hem till min mamma igen för att jag försökte ta livet av mig varje dag och skadade mig varje dag, så då tyckte mamma att det var nog.

”..få så många runt dig som möjligt att förstå och acceptera hur du mår..”

Nu bor jag hos mamma och mår bättre, jag har framtidsplaner med min kille. Men jag är inte helt återställd ännu sånt här sätter djupa spår i själen.

Mina tips till er är att söka hjälp direkt och inte avvakta som jag gjorde och att försöka få så många runt dig som möjligt att förstå och acceptera hur du mår, vilket är väldigt svårt men prata om hur du mår så mycket du kan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *