Bloggen,  Lindas blogg,  Uncategorized

Utbränd

Hej!

Mitt namn är Linda och just nu är jag sjukskriven för utmattning.

Jag jobbar på äldreboende och har varit sjukskriven sedan december 2020, och kommer vara det sommaren ut.

Jag drabbades först av psykisk ohälsa 2016 när jag separerade. Efter separationen körde jag på i 200% som jag brukar göra. Jag pluggade heltid till sjuksköterska, jobbade ca 50% och min son var 1,5 år. Jag kraschade, kom inte upp ur sängen tillslut, jag hade fruktansvärd ångest och panikattacker.

Jag åkte till psykakuten, den gången självmant och blev inlagd. Det var första gången jag kom i kontakt med psykisk ohälsa det var otroligt behövligt och skönt att komma dit, där det inte var någon direkt stimulans och jag behövde inte tänka på något mer än bara vara. Och jag träffade människor som förstod mig, de var ju själva drabbade av olika saker.

Jag insåg då att det är ju ”vanliga” människor här, någon med utmattning, anorexi, bipolär, adhd och någon som inte ville leva längre. Jag trodde att det var samma människor som på rättspsyk, att folk gick i tvångströjor, men så är det ju inte. Jag tror att många precis som jag hade, har människor tyvärr en felaktig bild av psykvården, har man inte varit i kontakt med psykisk ohälsa har människor ingen aning om vad det innebär. ’

Jag har varit inlagd flera gånger efter det, blivit hämtad av polis, suttit i förvaltningsrätt och haft både Lpt och öpt.

Ta hand om er <3 Puss och kram

2 kommentarer

 • Magnus Hallkvist

  Hej Linda,
  Jag tycker att du är en stark och modig ung kvinna som delar med dig av dina erfarenheter, det är viktigt för oss alla. Oavsett om man har erfarenheter av psykiska problem eller ej så är det viktigt att få läsa berättelser som din.
  Själv är jag bipolär typ 1.
  Hoppas att du får rätsida på allt och slipper framtida bekymmer.

 • Linda

  Tack så mycket!
  Det är både utlämnade och läskigt men jag tycker det är för en viktig sak. Att människor förstår att de inte är ensamma och öka förståelsen hos dem som inte förstår.
  Hoppas du får en fin sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *