Bloggen,  Malenes blogg

Bloggvecka: Malene

Mitt namn är Malene, 27 år, och jag har diagnoserna emotionellt instabilt personlighetssyndrom (EIPS), samt bipolär sjukdom. Jag har fått jobba hårt för att lära mig att hantera mina starka känslosvängningar och se över min livsstil för att motverka återkommande depressioner. Ångest, sömnbesvär och utmattning innebär dagliga utmaningar. Jag vill gärna ta med er på min resa i mot- och medgång, för att ni ska få insikt i hur det är att leva med långvarig psykisk ohälsa. Förhoppningsvis kan jag väcka hopp då jag numera uppfyllt en stor dröm jag haft. Att ha en min alldeles egna familj.

I torsdags förmiddag stod arbetsintervju på schemat. Efter en skön promenad med hundarna i sommarsolen, lämnade jag valpen Leia hos en vän, och begav mig till Djurmagasinet. En ångestfri dag hade inte kunnat komma mer lägligt än detta. Glädjen och tacksamheten fyllde min kropp. Jag kunde känna hur jag gick in med tro på min egen kompetens, trots mild social ångest som släppte under mötet.

I tankarna skickades jag tillbaka till våren 2019, då jag hade min första arbetsintervju efter en lång sjukskrivning. Min sociala ångest var i taket, efter att ha levt isolerad från samhället en längre tid. Plötsligt befann jag mig på ett gym fullt med människor, med en röst i mitt huvud som upprepade att jag inte kan någonting och kommer göra bort mig.  Min första arbetsdag slutade i en panikattack som var så skrämmande att jag bad och bönade om att få byta till en annan arbetsplats. Rädslan var så stark att jag instinktivt ville undvika utsätta mig för det igen, och då måste jag tillägga att jag inte är någon som ger upp i första taget.

Efter mycket övertalning, lovade jag att ge det en chans till och i slutändan lyckades jag jobba bort min värsta sociala ångest vilket leder mig tillbaka till idag, ett år senare.

Det är viktigt att fira sina framsteg för att få kraft och energi för att fortsätta framåt. Jag bodde själv med min hund på 18 kvadrat, isolerad från omvärlden, med boendestöd som mitt enda sällskap. Idag bor jag med sambo, två hundar, arbetstränar, har nya vänner och bättre självkänsla. Rom byggdes inte på en dag, glöm inte det.

PS.Jag fick jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *