Bloggen,  Johannas blogg

Slappardag 2.0

Slappardag 2.0

Ibland blir det bäst när man inte vet vad man ska hitta på.

Till skillnad från tidigare i veckan så hade jag inga planer på att slappa livet ur mig idag. Jag hade inte direkt några planer alls, faktiskt. Tror det enda jag tänkte i förväg var att jag behövde hämta ut mina mediciner.

Därför blev det till slut en snabb runda på stan, efter en så lång sovmorgon att det snarare borde heta ”sovdag”. Plus några timmars slöande framför tvn först. Det kändes verkligen som att ingen av oss skulle ha någon ork till något. Men som tur är ligger apoteket bara fem minuter från mina kompisars lägenhet, så det krävdes väldigt lite energi att hämta ut mina grejer.

Hur nära allting ligger inne i Stockholm är definitivt något jag har saknat alla de månader jag var fast ute på landsbygden. Nu kunde vi beta av apoteket, svänga förbi affären, och köpa med oss mat från stans bästa ställe, trots att alla tre var så totalt slutkörda att vi först funderade på att stanna inne och välja hemkörning av mat. Jag vet att det kan börja låta som lathet i stället för slappande, men när man är så trött att det till och med är svårt att prata många dagar, då är minsta lilla energin som går att spara nästan ovärderlig.

Så när vi kom hem tog vi upp chillandet där vi lämnade det, fast med hämtmat som plus i kanten (extra vardagslyx att efterrätt ingick). Orkade inte ens låtsas skämmas över att vi inte fortsatte titta på dokumentärserien vi påbörjade för ett par dagar sen, utan istället kollade ikapp oss på såna där svenska tävlingsprogrammen som min farmor kallar för ”trevliga”. Alltså äkta pensionärstv.

Men ibland är både min kropp och min hjärna slut. Då har farmor rätt i att gamla B-kändisar som tävlar om en blombukett ändå är ganska trevlig underhållning, faktiskt.

Vet inte om det var det som fick fart på oss, men från att knappt ha haft ork att röra på oss tidigare under dagen så avslutade vi den med karaoke.

Fast det var också framför tvn, så vår oplanerade slappardag var fortfarande riktigt lyckad. Ännu mer lyckad än den vi hade tidigare i veckan. Det tar jag som bevis på att uppföljaren ibland faktiskt kan vara bättre än originalet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *