Bloggen,  Sofies blogg

Saker som ger mig hopp

När mörkret sveper över mig som en svart, stickig filt och demonerna blåst ut ljuset i min lykta, då finns det små saker som ger mig glöd att försöka tända lyktan och hitta tillbaka ut.
Kom ihåg, detta är mina knep för att hitta styrka, det funkar kanske inte för alla, men jag vill gärna dela med mig, kanske kan det hjälpa någon.

MUSIK

Detta behöver jag för att överleva, denna fantastiska konstform!
Min musiksmak svänger i takt med mitt humör. Just nu är det indie, punk och hip hop som ligger i min spellista. Mina allra största idoler, som jag lyssnar på när allt känns jobbigt och jag behöver trygghet är Roxette. De har alltid funnits med mig och deras musik gör mig lugn och på bättre humör.

DOFTLJUS

Jag har sjukligt många doftljus. Glömmer varje gång hur många jag har, så de samlas på hög!
Att få tända de och känna doften av lugn, vanilj och hallon sprida sig, ger mig också ro i själen. Jag brukar uppleva att jag sover bättre när jag haft de tända en stund.   

MEDITATION
Jag vet, det är en klycha, men för mig ät det superskönt, en stund av lugn och avslappning. Jag brukar köra Guided meditation på Spotify, särskilt deep relasarion.

DJUR
Mina kaniner Hoppsan och CoCo betyder allt för mig! Att få gå upp på morgonen och säga god morgon, att få känna CoCo pussa mig på handen, eller att få dra fingrarna genom Hoppsans mjuka päls,  betyder så mycket! När jag städar buren är det lugnt i kropp och själ, det är skönt att få bort det gamla och lägga in nytt. Utan djur är jag inte hel! 

TRÄNING

Jag älskar att träna, det är det enda stället där jag bestämmer över ångesten, den är inte välkommen på gymmet! Jag tränar för att få ro och må bra fysiskt. Träning i lagom mängd är fantastisk!

BÖCKER/PODDAR

Ganska uppenbart varför detta hjälper, att få fly in i en annan värld en stund, få tankarna på annat håll ett tag, det är underbart!

Jag hoppas att detta kan hjälpa någon att tända sitt ljus och kasta av sig ångestfilten!

Ta hand om varandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *