Bloggen,  Frejas blogg

Så jävla trött på att vara trött

Alla typer av ångest visar sig ju på olika sätt hos olika människor. Jag tänkte att jag ska lista mina symptom för er.

Värk i ryggen
Svettningar
Huvudvärk
Darrig
Domningar och stickningar i både ansikte, på armar och på ben
Tungt att andas
Hjärtklappning
Hög puls
Svårt att sova
Svårt att slappna av
Svårt att koncentrera mig
Upprörd mage
Stel i nacken
Rysningar i kroppen
Jag är alltid trött

Ja, listan kan göras lång och alla symptom variera från dag till dag. Att ha dessa symptom samtidigt som jag har en hög grad av hypokondri (som även kallas hälsoångest) gör mina sjukhusbesök många. Det är så jobbigt att alltid tro att man är sjuk, döende i mitt fall. Jag vet for a fact att jag är fullt frisk eftersom att jag har tagit flera prover, ändå är jag övertygad om att läkaren missat något. Så fort jag får ont åker 1177 fram och allt som kommer fram på google ger mig mer ångest, vad man än googlar har man cancer, och cancer är det jag är mest rädd för att få i hela världen.

Mycket av min ångest är ju som sagt relaterat till oro om att vara sjuk och det är så frustrerande. Jag vet vet vet att jag är frisk, men ångesten gör mig sjuk. Min oro gör de i min närhet irriterade och jag känner mig bara i vägen. Min partner jobbar som läkare och jag märker att min oro ibland kan uppröra honom. Han VET att jag är frisk, men ändå hävdar jag att jag minsann är sjuk och det blir frustrerande för honom. Då skäms jag men jag kan inte låta bli att fråga honom, ”du, tror du inte att jag är lite sjuk då? Det känns som att jag är det”.

Om jag hade fått välja hade jag inte helt blivit av med min ångest, den är ändå en del av mig men jag önskar att den kom i mindre doser. Att den bara kom när det är nödvändigt. Jag vill bli av med min oro kring sjukdomar och våga leva ett friskt liv tills att mina blodprover säger något annat.

För egentligen är jag ju inte sjuk, jag har bara ångest.

En kommentar

  • Hanna

    Hej Freja,
    Jag känner precis igen mig i allt du skriver.
    En liten lättnad att läsa att någon upplever något som jag går igenom, även fast man hade hoppats att vi inte hade behövt uppleva detta vareviga dag.
    Du får gärna kontakta mig om du vill prata vidare🙏🏽

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *