Bloggen,  Olivias blogg

Om mig

Hej!


Idag tänkte jag försöka berätta lite vem jag är och min bakgrund!


Jag heter Olivia Hägerklint, jag äg 23 år fyller 24 i september.

Är alltså född 1997, jag bor i Kristianstad (i Skåne) tillsammans med min hund Milton som är en blandning mellan schäfer, rottis, doberman, fransk bulldog och sheetland sheepdog.

Milton blir 3 år i maj och har bott hos mig sedan han var nästan 3 månader!

Just idag håller jag på med mina egna sociala medier, samt att jag jobbar en dag i veckan för en tidning som går ut till folk inom LSS. Pågrund av min psykiska ohälsa klarar mitt psyke tyvärr inte mer än en dag i veckan hur mycket jag önskar att jag kunde jobba mer.

Jag lever med diagnoserna bla. damp, depression, panikångestattack och socialfobi.

Jag fick diagnosen damp väldigt sent fick den i Vårterminen i 6an. Mina föräldrar hade kämpat i flera år att jag skulle få rätt hjälp men vi fick aldrig den responsen som vi borde fått.

Jag hade mått väldigt dåligt även innan jag blev diagnostiserad.

Jag var väldigt annorlunda vilket gjorde att jag inte passade in och kände mig ofta väldigt utanför, jag gjorde ofta saker för att passa in men som jag i efterhand insett var väldigt konstigt.

Jag minns att innan jag fick mina diagnoser så gick det så långt att jag kände att jag orkade inte mer, jag ville inte vara kvar. Jag såg bara ett alternativ för att få hjälp så jag uttryckte mig väldigt hårt hur jag mådde under en rast i skolan så en klasskamrater till mig blev orolig och meddelande vår lärare som meddelade mamma som ringde BUP och det var då man började utreda mig. Jag var väldigt trasig och förstörd men nu i efterhand så är jag glad att jag fick hjälp då även om jag än idag önskar att jag hade fått det tidigare.


Detta har inte bara påverkat mig utan även mina föräldrar och mina syskon, jag mådde ju aldrig bra och tyvärr gick det ut över min familj eftersom att det var där jag kunde vara mig själv.

Jag lever än idag med min psykiska ohälsa, jag har under alla dessa år redan hunnit vara med om så otroligt mycket som har förstört mitt mående otroligt mycket, jag har blivit sviken och sårad på ett sätt som gjort att jag fått tillitsproblem.

Jag såg annonsen om att våga prata så kände jag att detta verkligen skulle kunna vara något för mig så jag ser verkligen framemot denna veckan tillsammans med er!


Många varma hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *