Bloggen,  Frejas blogg

När självhatet tar över

Idag är en riktig skitdag ångestmässigt – och det regnar, då blir jag alltid mer deppig. Jag är en sån person som känner in väldigt mycket i till exempel musik, väder och sådant. Jag älskar att lyssna på ledsam musik när jag är nedstämd, och när jag är glad är det peppig musik som gäller.

Jag scrollar på Instagram och ser bara massa snygga personer och jag känner ett sånt jävla självhat att tårarna bara kommer. På Instagram är alla så snygga, rika, smala, de reser och de är lyckliga. Jag vet att det inte alltid är som det ser ut, men ändå framstår det så perfekt. Det är sällan man ser verkligheten på Instagram.

Mycket av det jag behandlar i min KBT är hur jag ser på mig själv. Jag tycker att jag är den fulaste, tråkigaste och äckligaste människan som finns. Här om dagen var jag ute på en power walk och upplevde att många tittade på mig, direkt går mina tankar igång. ”De kollar för att du är ful”, ”De kollar för att du ser konstig ut”, ”De kollar för att du är äcklig”. Allt i huvudet är bara negativa tankar om mig själv och hur jag än försöker kan jag inte tänka annat än att jag antagligen är den fulaste personen som existerar.

Min verklighet är att jag spenderar den mesta tiden hemma, under ett täcke och hatar mig själv. När sådana tankar kommer blir jag såklart väldigt ledsen, för någonstans vet jag att det inte är sant, men jag kan inte sluta tänka på det. Jag stänger ner Instagram och mediterar istället, det är något jag brukar göra ofta för att få tankarna på annat, är det bra väder går jag gärna på en promenad men nu får det bli meditation. Det fungerar för mig för jag tvingar mig själv att bara tänka på min andning och då glömmer man snabbt allt det andra.

Jag har verkligen lärt mig att leva med min ångest och hittat knep för att lindra den i den mån jag kan, yoga, meditation och promenader är något som har hjälpt mig mycket. När självhatet tar över för mycket måste jag snabbt avbryta tankarna för att inte helt hamna i en negativ spiral. Efter meditationen känner jag mig mer avslappnad, i ställer för att gå in på Instagram avslutar jag istället kvällen med en ljudbok. Ljudböcker är något jag ofta lyssnar på för att fly verkligheten och för en stund få leva i en drömvärld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *