Alices blogg,  Bloggen

Bloggvecka: Alice

Hej! Jag heter Alice och är 20 år. När jag var 17 år så fick jag diagnosen ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity disorder).

Mitt förhållande med min diagnos är väldigt kluvet. Den är och har varit extremt jobbig och har gjort att jag har kämpat med olika typer av psykisk ohälsa. Den gör även skolan väldigt utmanande, gör mig mer känslosam, gör det svårare att komma ihåg saker, gör mig väldigt lätt utmattad fysiskt och psykiskt, gör mig mer känslig för ljud m.m.

Men den gör också mig till den kreativa, roliga och glada personen jag är. En av mina favoritsaker med att ha ADHD är att jag får hyperfokus på saker som intresserar mig och när jag får detta så är det som att inget annat spelar någon roll och jag lägger all min fritid på att göra det fullt ut. Jag har haft hyperfokus på bl.a. balett, papegojor, färgen gul, fysik och kriminologi. Trots att vissa av sakerna, t.ex. papegojor, av andra kan ses som lite konstiga att få intresse för så ger det mig så mycket glädje i stunden att lära mig om ämnet eller prova på nya saker.

Förra terminen tog jag en kurs i kriminologi men kände ganska snabbt att det mer var ett intresse än något jag skulle kunna studera. Jag bestämde mig därför för att byta bana helt och ska nu börja studera ett naturvetenskapligt kandidatprogram i fysik på engelska vid Lunds universitet. Som jag nämnde tidigare så har fysik har varit ett av mina hyperfokus och intresset sitter fortfarande kvar så jag tänkte prova på och se vad jag tycker.

Att börja plugga är en stor omställning och trots att jag pluggade lite förra terminen så kommer allt vara väldigt nytt. Ni ska få följa med mig under min första skolvecka samt min nollningsperiod (novischperiod) för att se hur det är att börja på ett nytt program på ett nytt universitet när man har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Tjohooo!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *