Bloggen,  Josefins blogg

Att kämpa med vardagen och covid-19 anlände

Som jag skrev i gårdagens inlägg, så blev jag av med mitt jobb. Men det gav mig en tankeställare och jag visste att jag behövde hjälp. Jag började med att söka hjälp på vårdcentralen, jag visste att jag behövde någon att prata med och få eventuell medicin. Jag fick en sorts antidepressiva, som även skulle hjälpa mig med sömnen. Tyvärr så blev det att jag sov hela tiden, min vardag försvann. Jag sov bort ca 4 dagar av 2020. Jag förstod ganska snabbt att jag behövde testa någon annan antidepressiv medicin men att jag även ville ha sömntabletter separat. Vilket jag fick och detta går jag på än idag. Dock tar jag bara sömntabletterna när jag känner att sömnen har varit dålig en längre tid, då dem är beroendeframkallande.

Jag hade förlorat två olika jobb under början av 2020 och kände att jag måste nog vara sjukskriven för att kunna jobba med mig själv. Jag kämpade för att få en sjukskrivning, vilket jag tyckte var helt absurt att jag ens var tvungen att kämpa för. I samma veva som jag förlorade ett av jobben, kom covid-19. Allting förändrades, nya regler och lagar infördes. Jag tänkte, perfekt då kan jag ta hand om mig själv nu!

Jag fick tid till KBT-behandling, jag blev sjukskriven och jag ansökte om skuldsanering. Nästan direkt insåg jag att jag inte hade pengar till att klara mig varje månad. Jag kunde inte betala vissa räkningar och jag hade inte pengar till mat. Pga denna anledningen var vi tvungna att pausa min KBT-behandling, då man måste kunna fokusera på att bli bättre.

Jag började söka jobb igen, för jag behövde pengar. Jag träffade en helt fantastisk kille som fick mig att må lite bättre och tänka på framtiden. Jag fick en anställning på mitt nuvarande arbete. Livet började rulla på igen, kämpandet återstår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *